Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneğinin başlattığı ve ilk programında Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden Akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen üniversite sanayi işbirliğinde ‘’Somut Adımlar’’ projesi hayata geçti.
DETGİS Yönetiminin Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümüne gerçekleştirdiği ziyarette, Üniversite & Sanayi işbirliği durum değerlendirmesi yapıldı. Tekstil Mühendisliği Bölümünün ‘’sanayi ve sanayici işadamları ile iletişimlerinin, ortak gerçekleştirilecek projelerin ve mezun olan öğrencilerin istihdamları’’ konularının görüşüldüğü ziyarette, ayrıca ilgili bölüm akademisyenlerinin Sanayi ile entegre hareket etme ve proje geliştirme konularında izleyecekleri yol haritası belirlendi. İşbirliği konusunda, Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin staj döneminde Denizli Sanayisiyle tanışması, hem ilgili bölümün geleceği adına hem de işbirliği açısından atılacak önemli adımlardan biri olduğu belirtildi. Karşılıklı ziyaretlerle sağlamlaştırılması planlanan iletişimin, ortak projeleri yürütme noktasında önem arz ettiği, ilerleyen günlerde bölümün Denizli ziyaretiyle de temasların başlayacağı bildirildi.
Üniversite & Sanayi işbirliğinde kilit noktanın ‘’karşılıklı ziyaret ve iletişim’’ olduğu vurgusu bir kez daha hatırlatılırken, Denizli sanayisinde önemli açılımlar sağlayabilecek bir proje üzerinde de anlaşmaya varıldı.
Bu işbirliğinin adı “Kardeşlik”
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği, Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünü ziyaret ederek, ortaklaşa yürütecekleri projeleri değerlendirdiler. Bugüne dek “Üniversite-Sanayi İşbirliği” olarak adlandırılıp uygulamada aksaklıklar yaşandığını belirten DETGİS Yönetimi, “Biz Pamukkale Üniversitesi ile yaptığımız bu çalışmaya Üniversite-Sanayi Kardeşliği adı verdik, zira bu çalışmalar içinde azim, samimiyet ve kararlılık var”
Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ile DETGİS ‘in, Sanayi & Üniversite işbirliği başlığı altında gerçekleştirdiği projelerin en başında, adını başlığından alan işbirliği ve iş adamı & öğrenci & akademisyen iletişimi yer almaktadır. Daha önce birçok kez bir araya gelen DETGİS Üyeleri ve Genç Akademisyenler, İlimizde ve Türkiye de yapılmak istenen ve her zaman odaklanmaya çalışılan Üniversite Sanayi İşbirliği konusun da karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, DETGİS’in P.Ü ile olan iyi iletişiminin ve samimiyetinin de verdiği güçle, birlikteliklerini ‘’Kardeşlik’’ olan nitelendirdiler.
DETGİS, Pamukkale Üniversitesi Tekstil Müh. Bölümü öğrencilerinin kendileri için ne denli değerli olduğunu her platformda belirtmiş ve bu değeri, öğrencilerimizin eğitimindeki yol haritalarından mezun olduktan sonraki ilk iş deneyimlerine kadar destekleyerek göstermektedir.
DETGİS Üyeleri ziyarette, Tekstil Bölümünden mezun olan ya da kendilerine staj için gelen öğrencilerle ilgili önemli noktaları, hocalarıyla değerlendirerek güncel sorunlara çözüm önerilerinde bulundular. Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünün en önemli sıkıntılarından biri olan tanıtım konusunun da ele alındığı ziyarette, kaliteli öğrencilerin P.Ü tercihinden YÖK ün puanlama sistemine kadar olan bütün detaylar görüşüldü. Bölümün tercih oranını artırmada STK olarak neler yapılabileceği tartışılırken, Üyeler aynı zaman da yeni mezun mühendislerden de neler isteyeceklerini belirttiler.
Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin uzmanlaşmak istedikleri dallar ile ilgili sanayicinin görüşü alınarak, planlama, desen ve tasarım, konfeksiyon, satın alma ve planlama gibi konularında önemine vurgu yapıldı. Öğrencilerin gerçek bir staj programını en iyi şekilde değerlendirmeleri için yanlarında olduklarını belirten DETGİS Üyeleri, başarılı ve işi gerçekten öğrenmek isteyen genç zihinlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirttiler.
Staj programlarının güçlendirilmesi ve ders seçimi gibi konularda sanayici ile birlikte hareket etme kararının alındığı ziyarette, öğrencilerin doğru yönlendirilmesi için ‘’Üniversite Sanayi Kardeşliği’’ toplantılarının aylık olarak yapılması planlanıyor.